Química: del disseny de fàrmacs a la impressió en 3D

Felipe Rodríguez, al Laboratori de Química Analítica Ambiental. Foto: A.Costa/UIB

Aquesta història de química per ventura no atreu l’atenció del públic tant com Breaking Bad, però és segur que els més fanàtics de la sèrie tindran una certa nostàlgia pel món de la química que tanta admiració va despertar a través del seu protagonista, Heisenberg, alter ego de Walter White, i que ara posem en valor amb Lluís Garcia i Felipe Rodríguez, els nous joves qualificats d’avui.

Felipe Rodríguez és graduat en Química i Lluís Garcia, en Biotecnologia, amb un màster en Biologia Genòmica i Biotecnologia Vegetal. Ambdós varen començar al Departament de Química al mes de maig, però formen part d’àrees diferents: el primer, de la de Química Analítica i el segon, de la de Química Inorgànica.

Actualment, Lluís Garcia treballa en un projecte relacionat amb el desenvolupament de fàrmacs, fent estudis de proteïnes. Ens explica que el seu interès personal és complementar el projecte amb una visió biològica, més relacionada amb els seus estudis, però ara per ara s’està familiaritzant amb el mètode de feina del grup: la programació de dades i, en particular, el programari dedicat a la química computacional.

La tasca d’en Felipe, en canvi, consisteix a estudiar les possibilitats que ofereixen les noves eines d’impressió en 3D, així com les de l’aplicació a l’anàlisi química de materials avançats recentment descoberts i en el desenvolupament de nous mètodes d’anàlisi en flux. Paral·lelament, en Felipe participa també en les tasques del Laboratori de Química Analítica Ambiental, concretament en la determinació de diferents paràmetres d’interès ambiental en mostres d’aigua, aire i sòl.

Els dos joves ens expliquen que aprenen i amplien els seus coneixements gràcies a l’ambient laboral i a les bones instal·lacions del departament. A través d’ells sabem que hi ha molts de caires del món de la química que desconeixíem. Estarem a l’aguait del seu treball, encuriosits com si es tractàs d’un nou episodi de Breaking Bad i esperant que la seva estada a la UIB els dugui per bon camí.

Lluís Garcia fa feina en un projecte relacionat amb el desenvolupament de fàrmacs. Foto: A.Costa/UIB

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *