Ingenia: vídeos docents sobre enginyeria de la construcció

Imalay Vilar gestiona el canal de Youtube del grup CONSTRUCT. Foto: A.COSTA/UIB

Diuen que una imatge val més que mil paraules, no és ver? Doncs, si és així, per extensió, us animam que veieu el vídeo de presentació que ha fet Imalay Vilar, la jove qualificada d’avui, que ens serveix d’excusa per visualitzar, sense caràcters ni intermediaris, la seva feina al Departament de Física de la UIB.

Vist això, us explicarem que n’Imalay és graduada en Comunicació Audiovisual i és, des del maig passat, l’encarregada de gestionar el canal de Youtube, Ingenia, vinculat al grup de recerca ConStruct (Enginyeria de la Construcció i les Estructures), i que vol ser una eina docent i de difusió de la investigació.

Ingenia, per tant, és una eina digital que ofereix, per una banda, contingut educatiu als estudiants universitaris. La tasca de n’Imalay ésenregistrar les classes i editar-ne el resultat per crear vídeos de format breu que serveixin de suport per resoldre dubtes sobre conceptes bàsics de les assignatures. Una eina docent dinàmica que complementa les classes presencials.

Una altra mostra d’això és la llista de reproducció Estructuras Exprés:

Per altra banda, Ingenia mostra, a manera de videoreportatge, algunes de les investigacions en què ha participat ConStruct, que s’adrecen a altres investigadors i al públic en general. Crida l’atenció el vídeo sobre el projecte Ingeturarte, que mostra en filmació a intervals el descens controlat d’un edifici de quatre plantes (1.650 tones) fins a 1.380 mm.

Paral·lelament, n’Imalay fa el seguiment audiovisual, entre d’altres, del projecte «Refuerzo a cortante de estructuras de hormigón existentes a escala real mediante la utilización de aleaciones con memoria de forma en base hierro», del doctor Antoni Cladera Bohigas, professor titular d’Enginyeria de la Construcció, que ha obtingut la beca Leonardo d’Investigadors i Creadors Culturals. Aquest projecte té l’objectiu d’enfortir la resistència i allargar la vida útil de grans infraestructures i edificis públics.

Amb el temps, Ingenia ha augmentat el nombre de subscriptors a més de 3.000 i és un referent educatiu per als estudiants de la UIB i de divulgació científica per a altres professionals del sector de l’enginyeria estructural i del públic en general. El resultat de la feina ben feta. Consideram que ConStruct ha trobat la fórmula perfecta per fer divulgació d’una manera atractiva, seriosa i dinàmica, que s’adapta a les necessitats dels investigadors i a l’interès dels destinataris. Una combinació de coneixement en comunicació, de la mà de joves qualificades com n’Imalay, i de coneixement científic, de la mà dels professors de la UIB. Tots hi guanyam.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *